Együtt a Magyar Családokért

Az elmúlt években Európa szerte és Magyarországon is a fiatal családok helyzete egyre nehezebbé válik. A súlyosbodó gazdasági válság, és más változások  nehezítik döntéshozatalaikat, csökken a gyermekvállalási, családalapítási kedv. Az Életminőségért Alapítványunk programjaival közvetve vagy közvetlenül kívánja javítani a magyar családok életminőségét.

Fő célkitűzéseink:

  • Térítésmentes szakmai programok tartása kismamáknak, 
  • Továbbképzések, tanulmányutak szervezése szakdolgozóknak, hallgatóknak.
  • Ingyenes szakmai kiadványok szerkesztése.

 

2020-2021. ÉVI PROJETKEINK  A MINISZTERELNÖKSÉG TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSULHATTAK MEG

2024. ÉVI TAVASZI TOVÁBBKÉPZŐ KONFERENCIÁNKHOZ A KULTURÁLIS ÉS INNOVÁCIÓS MINISZTÉRIUM NYÚJT TÁMOGATÁST

Tevékenységeink: 

  • EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓI TALÁLKOZÓK 

Együtt a Magyar Szülészetért 2024. Tavasz;

Együtt A Magyar Szülészetért 2024. Ősz

  • SZÉPSÉGES VÁRANDÓSSÁG KONFERENCIA

A Szépséges Várandósság Konferenciák várandós kismamák számára kerülnek megrendezésre. A program összeállításánál nemcsak a várandósság, szülés és az azt követő időszak során felmerülő hagyományos témákat vesszük elő, hanem figyelembe veszünk aktuális problémákat is, pl. a pandémia idején több a témában jártas szakember tanácsát továbbítottuk előadások formájában. Szakmai programjaink mind a kismamák mind az őket gondozó védőnők számára térítésmentesek. A konferencia előadásai itt nézhetőek meg:  https://szepsegesvarandossag.hu/

  • SZÜLÉSZNŐHALLGATÓK TANULMÁNYÚTJAI 

Az egyetemi hallgatók számára egyetemi tanulmányaik mellé tanulmányútjainkkal kitekintést nyújtunk Európa (vagy más területen lévő ország) szülészeti protokolljaira, a várandósság gondozására, illetve a kisbabás családok az illető országban történő támogatására. Az egy területen egy témában dolgozók akkor is erősítik egymást, ha ugyanúgy járnak el bizonyos esetekben, és akkor is, ha másféleképpen dolgoznak, de elmondják a gyakorlati tapasztalataikat egymásnak. Tanulmányi útjainkon olyan szülészeti intézményeket és a szülészeti témákkal foglalkozó oktató helyeket keresünk fel, ahol bemutatják számunkra az adott terület protokolljait, de vissza is kérdezhetnek minket a nálunk elfogadott eljárásokról.

Kiutazás időpontja: 2021. október 15-20.; Helyszín: Isztambul, ACIBADEM EGYETEM 

Az ACIBADEM EGYETEM 2007-ben alapult magán, non-profit szervezet, mely tematikusan oktatja az orvostudományokat. Az egyetem hallgató központú, dinamikus és modern akadémiai rendszerével jól informált, kutatás orientált, a jövőben a munkájukat teljesen önállóan végző, kezdeményező típusú szakembereket képez.

Az Acibadem Egyetem különlegesen fejlett infrastruktúrával rendelkezik. A hallgatók számára vitathatatlanok a szimulációs oktatás előnyei, az élet hozta sokféle helyzettel, számos forgatókönyvvel találják szembe magukat, rengeteget gyakorolnak, mielőtt élesben találkoznak a betegekkel. Az oktatásban használt modelljeiket nemzetközileg elfogadott szabványok alapján tervezték meg. Az Acibadem Egyetem Kerem Aydinlar Kampusza építészetileg is gyönyörű, kellemes körülményeket biztosít a tanuláshoz. A tanulmányi program modern eszközökkel a várandós gondozásra és a szülésre fókuszálva nyújtott gyakorlási lehetőségeket a hallgatóknak.

Szülésznőhallgatók tanulmányi programja

Hallgatói beszámoló

Kiutazás időpontja: 2023. március 17-20.; Helyszín: Stockholm, KAROLINSKA INTÉZET 

Az Intézetet 1810-ben XIII. Károly svéd király a katonaorvosok képzésének javítására alapította, mivel az Oroszországgal vivott 1808–1809-es finn háborúban a sebesült katonák harmada a tábori kórházakban meghalt. Először a Kongl. Carolinska medico-chirurgiska institutet nevet kapta.1861-ben az Intézet egyetemi rangot kapott. Alfred Nobel a végrendeletében meghagyta, hogy a Karolinska Intézet jelölje ki a róla elnevezett Nobel-díj győztesét az orvostudomány vagy a fiziológia legjobbjai közül. Azóta a Karolinska Intézet összesen öt kutatója kapta meg a Nobel-díjat. A 20. században több intézményt és egyetemet a Karolinska Intézethez csatoltak, így jelenleg mintegy 6000 diákja és 3000 doktorandusz hallgatója van. A Karolinska Intézet a svéd orvosi kutatások 40%-át teszi ki a felsőoktatásban, a világ egyik legjobb orvosi kutatóközpontjának tekinthető. A KI-n működik a Karolinska Egyetemi kórház (Karolinska Universitetssjukhuset) is, amely Solna és Huddinge nagy kórháza.Amellett, hogy a hangsúly a legmagasabb szintű kutatáson van, az Intézet mindig is elvárta a gyakorlati képzés magas színvonalát. Az egyetem színvonalas nemzetközi szakfolyóiratot ad ki.

Szakmai_beszámoló

Kiutazás időpontja: 2023. november 22-26.; Helyszín: COIMBRAI EGYETEM, SZÜLÉSZETI TANSZÉK

A Coimbrai Egyetem nemcsak Portugália, hanem a világ egyik legrégebbi egyeteme, 1290-ben alapult. A Coimbrai Egyetemen való tanulás az ország szellemi történelmének folytatása abban az iskolában, amely a portugál nemzeti kultúra, tudomány és politika  legkiválóbb személyiségeit képezte. 2020-ban ünnepelte 730. évfordulóját. Az európai és a világ tudományos kultúrájának történetében alapvető fontosságú egyedülálló anyagi és szellemi öröksége miatt 2013 óta az UNESCO Világörökség része.

AJÁNLJA FEL ADÓJÁNAK 1%-ÁT, HOGY JOBBAN SEGÍTHESSÜNK!

Az Önök segítségével kismamákat, fiatal családokat, szakdolgozókat és hallgatókat tudunk támogatni.

Adószámunk: 18521023-2-13; Nyilvántartási számunk: 13-01-0003616

Bankszámla számunk: 10409015-50526688-89781007

Az Életminőségért Alapítvány

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

7 142 hozzászólás a(z) Együtt a Magyar Családokért bejegyzéshez